טרנד לוהט במסעדות הוא הבישול המולקולרי , מגוון שילובים מפתיעים וצבעוניים ערוכים על צלחת ולצדה מוגשים מזרקים או מבחנות עם מיצויי טעמים.
בישול מולקולרי אמנם נשמע כמו משהו שעושים במטבחים ומעבדות מלאות במכשירים, אבל תאמינו או לא – אפשר לעשות את זה גם בבית
למעשה הכימיה קיימת במטבח מאז ומתמיד , כשאתם מוסיפים אבקת אפייה אל בלילת עוגה, כשאתם מסמיכים תבשילים, מצמצמים רטבים או מחממים משהו לטמפרטורה מסוימת אתם בעצם מפעילים תגובות כימיות.
והפעם נתמקד בבישול מולקולרי עם מלטודקסטרין בואו נכין גירסה משלנו ונגלה עולם חדש של טעמים, מראה וחוויות.
מה זה בעצם בישול מולקולרי? ומה זה בכלל מלטודקסטרין?
בישול מולקולרי הוא סגנון בישול מדהים ומיוחד שמשלב את המדע עם האומנות שבבישול. במקום להשתמש רק בתנור ובמחבתות, אנחנו משתמשים בחומרים מיוחדים ובטכניקות מתקדמות כדי ליצור מאכלים שמרשימים את העין ומגרים את החושים.אחד החומרים המרתקים ביותר שיש לנו היום הוא המלטודקסטרין. זה חומר שמשנה את טקסטורת המזון ויכול להפוך כל דבר, למזון כיפי ומפתיע.
איך מלטודקסטרין עובד?
בבישול המולקולרי, אנחנו משתמשים בחומרים כמו מלטודקסטרין כדי לשנות את מרקמי המזון, לייצר תפריטים חדשניים ולהוסיף טעמים מיוחדים למאכלים. התוצאה? מאכלים שנראים כמו יצירות אומנות וטעמים שפשוט תופסים אתכם!
איך אפשר להשתמש במלטודקסטרין?
המלטודקסטרין הוא חומר מדהים שמשנה את טקסטורת המזון. זוהי בעצם אבקה המופקת מעמילן טפיוקה ומוספת בתעשיית המזון למשקאות ולמוצרי חלב להסמכה והוספת מתיקות עדינה ללא קלוריות.
המלטודקסטרין סופח שומנים וניתן להפוך בעזרתו מוצרים שומניים כמו שמן זית, חמאת בוטנים, נוטלה וכד’ לאבקה.
כשאנחנו מוסיפים אותו למתכון, הוא יוצר אפקטים חדשניים של רכות ואוויריות. ניתן להכין גלידה רכה וקרמית, קפה בועות או אפילו כדורי תה צבעוניים!
הנה שלוש רעיונות כיצד אפשר להשתמש במלטודקסטרין כדי ליצור אוכל מרתק ומגניב:
אבקת פירות לתוספת על גלידה או יוגורט
רכיבים:
1 כוס פירות בהקפאה (כגון תותים, פטל או מנגו)
2 כפות מלטודקסטרין
הוראות:
1. במעבד מזון או בלנדר טוחנים את הפירות הקפואים עד שהם הופכים לאבקה דקה.
2. מוסיפים את המלטודקסטרין וטוחנים שוב עד לקבלת תערובת אחידה.
3. שומרים את אבקת הפירות בכלי אטום.
הצעת הגשה: מפזרים את אבקת הפירות על יוגורט, שיבולת שועל או פנקייקים לפרץ של טעם פירותי.
טראפלס שוקולד
רכיבים:
1 כוס שוקולד צ’יפס
1/2 כוס שמנת מתוקה
1/4 כוס מלטודקסטרין
אבקת קקאו או אבקת סוכר (לציפוי)
הוראות:
1. בקערה המתאימה למיקרוגל מחממים את השוקולד צ’יפס והשמנת המתוקה במרווחים של 30 שניות עד שהשוקולד נמס וחלק.
2. מערבבים פנימה את המלטודקסטרין עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מקררים את התערובת למשך 1-2 שעות, או עד להתייצבות.
4. יוצרים מנות בגודל כף מתערובת השוקולד ומגלגלים אותם לכדורים.
5. מגלגלים את טרפאלס באבקת קקאו או אבקת סוכר לציפוי.
6. מגישים צונן.
פניני לימונדה/תה/קפה
רכיבים:
1 כוס לימונדה
2 כפות מלטודקסטרין
סידן לקטט (לכדוריות)
קערת מים
הוראות:
1. מערבבים את הלימונדה והמלטודקסטרין עד להמסה מלאה של המלטודקסטרין.
2. בעזרת טפטפת או מזרק, הטיפו טיפות קטנות מתערובת הלימונדה לתוך קערת המים המכיל סידן לקטט.
3. הניחו לטיפות לשבת בקערת המים למשך 1-2 דקות להיווצרות פנינים קטנות.
4. מסננים בזהירות את הפנינים מהמים ושוטפים אותן במים קרים.
5. מגישים את פניני הלימונדה כפינוק מהנה ומרענן. או שמוסיפים לתה או קפה קר .