חנוכה הוא חג האורים בו אנו מדליקים נרות בחנוכיה . אז מהו בעצם מבנה הלהבה?
החומרים השונים שנשרפים באש יוצרים צבעים שונים בלהבה ונקבעים לפי החומרים הכימיים שבחומרי הבערה. ללהבה חלק מרכזי בעל צבע אפור כחול שקוף שאליו מגיעים אדי פרפין אך לא מגיע חמצן ולפיכך אזור זה של הלהבה אינו בוער והטמפרטורה שלו אינה גבוהה. מסביב לאזור זה מצוי אזור שבוער באור צהוב ואטום. זהו האזור הבוער והלוהט בו יש לאדי הפרפין די חמצן כדי לאפשר בעירה. חומרי בעירה שונים יוצרים צבעי להבה שונים היסודות שנמצאים בתוך חומר הבעירה שלנו הם שיקבעו איזה צבע יהיה ללהבה. אשלגן, למשל, נשרף בצבע ורדרד, צזיום נשרף בסגול, ועוד ועוד תוכלו להדגים אך הנושא לילדים בעזרת נרות להבה צבעוניים וגם לערוך איתם ניסוי חמוד של שריפת חומרים על הגז .
נר הוא אמצעי תאורה המורכב מפתיל בתוך חומר דלק מוצק או נוזלי, בדרך כלל שעווה, פרפין או שמן. נרות מיוצרים מפרפין , סטארין, דונג דבורים, עצי דונג , דקל וסויה.
הנר התנ”כי כפי שמוזכר היה כלי שהיו ממלאים בשמן, ומדליקים בעזרת פתיל. הרומאים, ייצרו נרות על ידי טבילת פפירוס מגולגל בשומן בעלי חיים או דונג מומסים. רק ב 1850 הומצאה השעווה שאנו מכירים כיום הפראפין. נרות הפראפין והנרות התנ”כיים בוערים באופן דומה על ידי מאגר חומר בעירה (שמן או שעווה) שבתוכו פתיל, וכאשר מדליקים את הפתיל חומר הבעירה מתכלה בקצב מבוקר ומפיץ אור וחום.
תוכלו להכין עם הילדים נרות מהממים להשתמש בדפי שעווה או פתיתי שעווה ופתילים , או בערכת נרות מעוצבים ונרות מגולגלים שלנו .