קוראים לו הזהב הירוק, זהו האבוקדו (אבוקדו הוא פרי ולא ירק) הפרי בעל הערכים התזונתיים המעולים , אז אם אתם רוצים להכין ממרח אבוקדו טעים, תצטרכו להמתין עד שהוא יתרכך ומה עושים אם הוא ממש קשה?
בואו נערוך ניסוי קצר ונבין על תהליך הבשלת הפירות .
הציוד הנדרש: |
|
שלבי הניסוי: |
נמספר את 4 האבוקדו במספרים מ 1 עד 4. שלב ראשון – אבוקדו 1 מניחים במרחק של מטר אחד מאחת הבננות. שלב שני – אבוקדו 2 מניחים על משטח כשהוא נוגע בבננה השנייה. שלב שלישי – אבוקדו 3 סוגרים יחד עם הבננה השלישית בתוך שקית ניילון או נייר. שלב רביעי – אבוקדו 4 מניחים בתוך שקית ניילון או נייר, ללא בננה. מתבוננים בפירות האבוקדו וממששים אותם מדי יום, במשך 5 ימים רצופים. בודקים: איזה אבוקדו הבשיל מהר יותר? |
מה ניתן ללמוד? |
בתהליך ההבשלה של הפירות יש תפקיד חשוב להורמון צמחי שנקרא אתילן. הפרי המבשיל מייצר ומפריש אתילן, שהוא מולקולה גזית קטנה, הגורם לדפנות של תאי הפרי והקליפה להתפרק מהר יותר, כך שהפרי הולך ומתרכך. ייצור האתילן ממשיך לעלות גם לאחר הקטיף, ועלול להגביר את הרגישות של הפרי למזיקים ולקצר את חיי המדף שלו. האתילן שפרי מסוים מייצר ומפריש מסייע גם להבשלה של פירות סמוכים מאותו סוג או מסוגים אחרים המגיבים לאתילן. בניסוי שלנו, האתילן שנפלט מהבננות האיץ את ההבשלה של פירות האבוקדו. בננה היא פרי שמייצר הרבה אתילן ולכן נשים את האבוקדו בשקית יחד עם הבננה. כדאי שתדעו יש פירות שהשפעת האתילן עליהם אינה חיובית , כמו מלפפון, חציל, קישוא ואבטיח. לכן מומלץ להרחיק אותם מפירות המייצרים הרבה אתילן, כמו תפוחי עץ, בננות, מנגו ואפרסקים. |
קבלו 5 רעיונות נוספים לפעילות שמתאימה לט”ו בשבט: