הוא אחד מהמזונות הבולטים ביותר של הטבע, אבוקדו הוא פרי פופולרי ומזין מאוד שאנשים נהנים ממנו בכל רחבי העולם. הוא עשיר בנוגדי חמצון, בחומצה פולית, בסיבים תזונתיים, באשלגן ובעיקר בשומן חד בלתי רווי, המסיע לשמירה על הכולסטרול הטוב בגוף.
בשנים האחרונות נושף האבוקדו בעורפם של התפוזים כפרי הייצוא השני של ישראל ובארץ יש כעשרה זני אבוקדו. זו תופעה ייחודית לישראל, בהשוואה ליצרניות אבוקדו מרכזיות כמו מקסיקו, צ’ילה, פרו וספרד, המגדלות רק זן אחד – ההאס השחרחר ומחוספס הקליפה – בישראל יש זנים מגוונים.
אז בואו ננסה לגדל לבד עץ אבוקדו פרטי משלכם!
הציוד הנדרש: |
|
איך זה מתבצע: |
אתם לא תאמינו אבל זה קלי קלות וזה תמיד מצליח ! בניגוד לשיטות אחרות שבהם מקלפים את קליפת הגלעין או מניחים אותו בכוס מים אנחנו רק ניקח את הגלעין ונעטוף אותו היטב בנייר סופג רטוב במים . את הגלעין העטוף נכניס לשקית ונקשור אותה. את השקית נשים בפינה חשוכה במטבח , אחרי כשבועיים שלושה נציץ ונראה אם הגלעין התבקע ויצאו שורשים, במידה והוא צריך עוד זמן עטפו אותו בחזרה ושימו בשקית לעוד שבוע. במידה ויש כבר שורשים זה בדיוק הזמן למלא צנצנת קטנה במים ולשים אותו שם ולהעיר אותו למקום מואר , תוך זמן קצר השורשים יצמחו ונבט יצוץ מראשו של הגלעין, תנו לו זמן והוא יגדל לגובה. |
מה ניתן ללמוד? |
בגדול כל מה שצריך צמח הוא מצע לח ואור שמש והוא כבר יעשה את העבודה…
מבנה הזרע: הנביטה היא התעוררות הזרע מתרדמתו, תהליך זה מתחיל להתרחש עם חדירת מים אל תוך הזרע – הזרע תופח מתחמם ומאפשר שינויים כימיים שיביאו לשינויים הצורניים, העובר ישנה צורתו ויהפוך לנבט , השורשון יחל להתארך ראשון ואחריו הנצרון. |
קבלו 5 רעיונות נוספים לפעילות שמתאימה לט”ו בשבט: